Využite nový Účet POHODA pre bezpečnejšie a pohodlnejšie jednotné prihlasovanie k službám a aplikáciam STORMWARE

Otázky a odpovede pre ekonomický systém POHODA



otázka

Akým spôsobom naimportujem prijatý doklad vo formáte ISDOC do ekonomicko-informačného systému POHODA?

odpověď

Prijaté doklady vo formáte ISDOC je možné otvoriť v programe STORMWARE ISDOC Reader jednoduchým dvojklikom na súbor ISDOC. Prostredníctvom povelu Súbor/Importovať do ES POHODA ho naimportujete do programu POHODA. Druhou možnosťou importu je načítanie priamo z programu POHODA, a to prostredníctvom povelu Import z ISDOC... z ponuky Súbor/Dátová komunikácia.

Pri importe dokladu sa overuje IČO príjemcu dokladu, IČO účtovnej jednotky, existencia importovaného dokladu v účtovníctve, kvalifikovaný certifikát a elektronický podpis dokumentu. Pokiaľ je doklad importovaný v cudzej mene, overuje sa použitie a nastavenie cudzích mien v otvorenej účtovnej jednotke, resp. cieľovej agende. Importované zásoby je možné previazať s agendou Sklady/Zásoby. Pre import dokladu z ISDOC do programu POHODA je nutné mať nastavené práva pre Import a tiež práva do agend Interné doklady, Prijaté faktúry, Prijaté zálohové faktúry a Pohyby. 

Doklad naimportujete pomocou sprievodu Import z ISDOC
Na prvej strane sprievodcu vyberte súbor, ktorý má byť do ekonomického systému POHODA importovaný. Pokiaľ importujete doklad priamo z programu STORMWARE ISDOC Reader, je cesta k importovanému súboru automaticky doplnená. Ak chcete importované zásoby previazať s agendou Sklady/Zásoby, zaškrtnite voľbu Naskladňovať importované zásoby. Zhoda medzi importovanou položkou a skladovou zásobou sa overuje prostredníctvom kódu a čiarového kódu zásoby. Podmienkou naviazania na skladovú zásobu je jedinečnosť výskytu zásoby v agende Zásoby a právo zápisu do agendy Pohyby skladu, kde sa daná zásoba nachádza.
Pokiaľ je do účtovnej jednotky importovaný dokument vo formátu *.isdocx, teda dokument, ktorý má k sebe priloženú jednu alebo aj viac príloh, vyberte na druhej strane sprievodcu adresár pre uloženie príloh. V zozname príloh môžete zrušiť označenie v stĺpci Uložiť pri súboroch, ktoré nechcete ukladať.
Na poslednej strane sprievodcu sa vypisujú informácie o priebehu dokončeného importu, údaje o použitom certifikáte, o vykonaní naskladnenia importovaných zásob a ďalšie.
 

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím