Využite nový Účet POHODA pre bezpečnejšie a pohodlnejšie jednotné prihlasovanie k službám a aplikáciam STORMWARE

Otázky a odpovede pre ekonomický systém POHODA



otázka

Akým spôsobom prevediem doklad do formátu ISDOC?

odpověď

Zvolením povelu Záznam/Komunikácia/Export do ISDOC... v agendách Vydané faktúry, Vydané zálohové faktúry a Interné doklady vyvoláte sprievodcu exportom do ISDOC. Export je možné vykonať iba v prípade aktívneho práva na export.

Prvá strana sprievodcu slúži k zadaniu názvu súboru a cesty, do ktorej má byť doklad vyexportovaný.

V poli Súbor je zobrazená posledná zvolená cesta a názov súboru vytváraný z čísla exportovaného dokladu. Názov súboru môžete prepísať. Nie je nutné zadávať príponu *.isdoc, resp. *. isdocx. Program POHODA túto prílohu priradí exportovanému dokladu automaticky.

Ďalej môžete výberať kvalifikovaný podpisový certifikát, ktorým má byť elektronický dokument podpísaný. Program POHODA umožňuje dokončiť sprievodcu Exportom do ISDOC i v prípadoch, kedy nebude vybraný žiadny certifikát alebo bude vybraný aktuálne neplatný certifikát, tj. certifikát, jeho platnosť už vypršala alebo doposiaľ nenastala.

Výklopný zoznam Verzia obsahuje všetky podporované verzie formátu ISDOC, ktoré vie program POHODA exportovať. Implicitne sa vždy ponúka posledná verzia. Vo výklopnom zozname Hash algoritmus zvoľte spôsob výpočtu hashu XML dokumentu a prípadných súborov označených ako prílohy.

Ak váš odberateľ vyžaduje v doklade uvádzať vlastnú identifikáciu tovaru, vyberte vo výklopnom zozname Identifikácia tovaru podľa kupujúceho pole, v ktorom sú tieto informácie obsiahnuté. Ak zvolíte pole Odoslať emailom, otvorí sa po dokončení sprievodcu okno pre odoslanie emailovej správy. Vyexportovaný doklad sa vloží ako príloha tohto emailu.

Zvolením voľby Zobraziť v readeri, dôjde po dokončení exportu k otvoreniu ISDOC readera, prostredníctvom ktorého môžete vyexportované údaje skontrolovať.

Na druhej strane sprievodcu zadajte cestu k súborom, ktoré majú byť ako príloha vyexportované spolu s dokumentom. Do stĺpca Názov prílohy dôjde k automatickému vygenerovaniu unikátneho názvu súboru. Ak je súčasťou prílohy vizuálna podoba exportovaného dokumentu, označte ju v stĺpci Náhľad.

Na poslednej strane sprievodcu dôjde k vypísaniu informácii o priebehu exportu, údaje o certifikáte, cesta k vyexportovanému dokumentu a ďalšie.

 

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím