Využite nový Účet POHODA pre bezpečnejšie a pohodlnejšie jednotné prihlasovanie k službám a aplikáciam STORMWARE

Otázky a odpovede pre ekonomický systém POHODA



otázka

Prečo sa pri zobrazení ISDOC dokumentu v STORMWARE ISDOC Readeri nerovnajú čiastky uvedené v rekapitulácii DPH s vyfakturovaným plnením?

odpověď

Vplyvom niektorých faktorov môže v STORMWARE ISDOC readeri dôjsť k nezhode medzi vyfakturovanými čiastkami a súčtami uvedenými v Rekapitulácii DPH v EUR. Keďže ISDOC dokument slúži iba k prenášaniu informácií elektronickou formou, neobsahuje kontrolu dokladov ani iné prvky určujúce dôvod tohto nesúladu. Preto nemôžeme vo výnimočných prípadoch zaistiť korektnosť zobrazenia vyexportovaných údajov ani ich správne naimportovanie do informačného systému.

K tejto situácii môže dôjsť napríklad pri faktúrach vystavených v cudzej mene obsahujúcich DPH alebo vo vyúčtovacej faktúre kde boli odpočítané zálohy (ak je časť platby za dodanie tovaru alebo služby uskutočnená pred ich dodaním, potom pri samotnom dodaní tovaru alebo služby vznikne platiteľovi dane daňová povinnosť len z rozdielu medzi dohodnutou celkovou cenou plnenia a zaplatenou platbou pred dodaním tovaru alebo služby, pri ktorej už daňová povinnosť vznikla z dôvodu prijatia platby pred ich dodaním). Nerovnosť medzi čiastkami uvedenými na položkách a celkovým súčtom položiek môže vzniknúť i pri modifikácii ISDOC dokumentu alebo chybným dokladom.

 

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím